top of page

הכשרות

  1. המורות והמורים המשתתפים בתוכנית זוכים לפיתוח מקצועי (המזכה בגמול של 60 ש"ש), הכולל הכשרה וליווי לאורך היישום בכיתות על ידי מטמיעים שמונו ע"י המפמ"רים ועברו הכשרה מקיפה במכללה האקדמית בית ברל.

  2. המורות והמורים המשתתפים בתוכנית, המלמדים בכיתה י' יידרשו להטמיע מיומנויות בכ-36 שעות במספר נושאים מתוך תכנית הלימודים של מקצוע הלימוד על פי בחירתו של המורה. בהדרגה יגדל מספר השעות בהן ישולבו הקניית המיומנויות לתלמידים ולתלמידות. הטמעת המיומנויות לא משנה כלל את נושאי הלימוד ואינה מוסיפה שעות לתכנית הלימודים, אלא מאפשרת את הקניית הידע בשיטות הוראה/למידה/התנסות עם כלים והערכה ייעודיים לצורך הטמעת המיומנויות והכישורים.

  3. ליווי והדרכת המורות והמורים יתקיים  באמצעות מפגשים (אינטרנטיים ופרונטליים) של קהילה דיסציפלינרית לאורך מהלך השנה. המורות והמורים שבתוכנית יתבקשו למלא שאלוני משוב על פיתוח מערכי השיעור ושאלוני משוב לאחר יישום השיעורים, שבהם שילבו הקניית מיומנויות.

צוות בית ברל

beitberl-logo2.jpg

ד"ר נוע רגוניס- ראש הצוות

ד"ר רגוניס עומדת בראש צוות התוכנית "ממשק המיומנויות ב-STEM" מיום הקמתו, התמקצעה באשכול "מיומנויות פתרון בעיות וחשיבה ביקורתית" ומלווה את התחומים מדעי המחשב ומידע ונתונים.

ד״ר תום ביאליק

ד"ר ביאליק שותף בצוות התוכנית "ממשק המיומנויות ב-STEM" החל מתשפ"ג, מומחה

בתחום "חשיבה ביקורתית" ויהיה שותף בליווי הצוותים בכל תחומי הדעת.

פרופ' דפנה גולדמן

פרופ' גולדמן חברה בצוות התוכנית "ממשק המיומנויות ב-STEM" מיום הקמתו, התמקצעה באשכול "מיומנויות עבודת צוות" ומלווה את תחום הביולוגיה.

ד"ר אסנת דגן

ד"ר דגן חברה בצוות התוכנית "ממשק המיומנויות ב-STEM" מיום הקמתו, התמקצעה באשכול "מיומנויות פתרון בעיות וחשיבה ביקורתית" ומלווה את התחום של הנדסת מכונות.

ד"ר פאדי סקראן

ד"ר סקראן חבר בצוות התוכנית "ממשק המיומנויות ב-STEM" מיום הקמתו, התמקצע באשכול "מיומנויות לומד עצמאי" ומלווה את התחומים פיזיקה ואלקטרוניקה.

bottom of page